11 kwi 2014

Placuszki makrelowe

Składniki:
- 1 mała makrela wędzona
- ok 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz, natka pietruszki

Obskubujemy mięso ryby z ości. Mieszamy z ziemniakami i jajkiem. Doprawiamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.

placki makrelowe, placki rybne

placki makrelowe, placki rybne
Smacznego!

2 komentarze:

  1. to musi być pyszne! Na pewno spróbuję bo lubię makrele. Do tej pory robiłam z niej pastę do chleba. Takiej wersji też muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja je uwielbiam-szybkie w przygotowaniu, smaczne i syte. Ja czasem robię do nich sos jogurtowy, ale pewnie inne też sprawdziłyby się.

      Usuń